OBM Oost

Terugblik op de praktijkopleidersbijeenkomst van 7 maart 2024 ‘Wie is aan Z?’

Onze jaarlijkse OBM Oost Praktijkopleidersbijeenkomst is weer geweest. Wat een succes was het dit jaar weer!

Sinds een aantal jaar geleden organiseert OBM Oost jaarlijks een Praktijkopleidersbijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld voor de praktijkopleiders die een student begeleiden die via OBM Oost zijn of haar opleiding volgt. We zien dat er ook steeds meer HRM – medewerkers en zelfs directeuren aanschuiven!

Het doel van onze Praktijkopleidersbijeenkomst is: het geven van praktische workshops en delen van relevante informatie over een bepaald onderwerp, netwerken én ervaringen met elkaar uitwisselen.

Ook dit jaar mochten we gebruik maken van de zalen bij Restaurant Zalen de Mol in Zwolle. Vanaf 12:15 uur mochten we ongeveer 90 personen verwelkomen waarna we de bijeenkomst zijn begonnen met een goed verzorgde lunch. Ondertussen was er de tijd om met elkaar bij te praten en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Wat de aanwezigen niet wisten is dat er een acteur was ingehuurd om de norse ober te spelen. De acteur heeft zijn rol goed neergezet door een aantal aanwezigen te wijzen dat de koffiekopjes niet te vol geschonken mochten worden in verband met smeren, de tassen in de garderobe gezet moesten zodat mensen niet over de tassen struikelen bij brand maar ook de aanwezigen erop te wijzen dat de jassen netjes aan de kapstok gehangen moesten worden omdat het er anders zo rommelig uitzag. Dit leverde bij sommige mensen wel vragende reacties op.

Na de lunch opende Gerwin Peppelman, directeur OBM Oost, de bijeenkomst door iedereen welkom te heten. Er was een korte terugblik van de Praktijkopleidersbijeenkomst van 2023. Na het welkom gaf Gerwin het woord aan Michel Penninga van Beeldend trainen. Michel heeft ons meegenomen in de wereld van de nieuwe generatie die zijn intrede maakt op de werkvloer: Generatie Z.

We hebben gesproken over de generatieverschillen, de uitdagingen én mogelijkheden van verschillende generaties, er zijn handvatten gegeven maar er is ook feedback geweest van verschillende studenten over de praktijkopleiders, collega’s en werkplekken.

Na de pauze is de acteur ontmaskerd en hebben we het gehad over het gedrag van de acteur. Ook werd de vraag gesteld waarom niemand persoonlijk bij de acteur heeft aangegeven dat dit gedrag niet kan.

Gerwin heeft de Praktijkopleidersbijeenkomst afgesloten met een kort woordje over het Jaarprogramma Praktijkopleider. Dit jaarprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door OOM, SBB, A+O Metalektro, Bedrijfsvakschool Anton Tijdink en OBM Oost. Na de afsluiting van Gerwin was er nog de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten.

Het team van OBM Oost kijkt wederom terug op een zeer geslaagde bijeenkomst en verwelkomt iedereen graag volgend jaar weer op de Praktijkopleidersbijeenkomst.

Gepubliceerd op 8 april 2024