Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief

OBM
Midden Nederland
Het behoud van de metaalbranche staat bij ons voorop

Voldoende én goed opgeleide vakmensen voor de metaalbranche. Dat is waar OBM Midden Nederland voor staat. Zonder nieuwe medewerkers staat het voortbestaan van metaalbedrijven op het spel. Daarom is in 2007 OBM Midden Nederland opgericht door de metaalbedrijven uit de regio.

OBM zorgt voor de instroom en opleiding van (nieuwe) medewerkers voor deze bedrijven. In samenwerking met ROC’s zorgen wij voor vakopleidingen die optimaal aansluiten op de praktijk. Wij zijn de schakel tussen de leerling, het metaalbedrijf en de school. 

Versnelde technologieroute
Via deze opleidingsroute behalen Havisten binnen twee jaar een MBO niveau 4 diploma. Dé opleiding tot vakspecialist of als optimale voorbereiding op het Hoger Onderwijs. 

Infographic (PDF)

Informatiesheet (PDF)

OBM Midden Nederland is er voor:
OBM Midden Nederland
Vanuit ons kantoor in Nieuwegein staan wij met een team van 8 medewerkers voor u klaar. 
U heeft altijd een vaste accountmanager als contactpersoon. Wilt u weten wat OBM voor u kan betekenen, lees dan verder bij wat doet OBM voor werkgevers.
 
Maak kennis met de accountmanagers van OBM Midden Nederland:
Agnes Henstra
  • e: henstra@obm-middennederland.nl
  • t: 06 513 585 26
Herman de Boer
  • e: deboer@obm-middennederland.nl
  • t: 06 513 113 22
Kim Bakker
  • e: bakker@obm-middennederland.nl
  • t: 06 139 599 47
Patricia van Eck
  • e: vaneck@obm-middennederland.nl
  • t: 06 233 335 69

Onze samenwerkingspartners
Voor de uitvoering van onze opleidingen werken wij samen met ROC’s uit onze regio. Dit zijn OC&W erkende opleiders.
 
Onze opleidingslocaties zijn:
• MBO College Hilversum
• Tech College Nieuwegein

Wilt u ook een leerling opleiden? 

Nieuws

Blijf op de hoogte

OBM Midden Nederland

Nominatie Roxin CNC beste leerbedrijf

De eerste nominaties zijn bekend, de juryleden zijn bijna continu op pad en volgende week worden al de eerste onderscheidingen uitgereikt: de OOM-Awards 2019 zijn in volle gang. De OOM-Awards, de onderscheidingen voor de het meest actieve (metaal)leerwerkbedrijf in de regio, worden dit jaar in vijf regio’s uitgereikt, waaronder de regio Utrecht. Roxin CNC uit Harmelen is hier genomineerd. Sytse Veenendaal, eigenaar Roxin "Persoonlijk vind ik het erg leuk vakmensen op te leiden. Ik verwacht van iedereen dat ze hun kennis delen, we zijn geen eilandjes.." De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven, gaat met hen in gesprek over hun visie op de ontwikkeling van vakmensen en komt vervolgens met een eindoordeel, dat bekend wordt gemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. De uitreiking voor de regio Utrecht vindt plaats op 19 juni.

OBM Midden Nederland

Techniekambassadeurs helpen bij werving

De techniek ontwikkelt zich in een razend tempo. Veel bedrijven kunnen de vraag nauwelijks aan. Mede door onvoldoende gekwalificeerd personeel. Hiernaast gaan veel vakkrachten gaan over een paar jaar met pensioen. Om te voorkomen dat hiermee kennis verloren gaat, is het van groot belang dat er voldoende instroom is. Dit is een flinke uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd is dat mbo leerlingen / jonge professionals de beste ambassadeurs voor de techniek zijn. Zij staan dichtbij jongeren die binnenkort een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding. Qua leeftijd en belevingswereld, maar vooral omdat zij zelf enkele jaren geleden een studiekeuze hebben gemaakt. En toen hebben gekozen voor techniek. Omdat dit hun passie is.

Meer informatie over deze vestiging