Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief

OBM
Midden Nederland
Het behoud van de metaalbranche staat bij ons voorop

Voldoende én goed opgeleide vakmensen voor de metaalbranche. Dat is waar OBM Midden Nederland voor staat. Zonder nieuwe medewerkers staat het voortbestaan van metaalbedrijven op het spel. Daarom is in 2007 OBM Midden Nederland opgericht door de metaalbedrijven uit de regio.

OBM zorgt voor de instroom en opleiding van (nieuwe) medewerkers voor deze bedrijven. In samenwerking met ROC’s zorgen wij voor vakopleidingen die optimaal aansluiten op de praktijk. Wij zijn de schakel tussen de leerling, het metaalbedrijf en de school. 

Versnelde technologieroute
Via deze opleidingsroute behalen Havisten binnen twee jaar een MBO niveau 4 diploma. Dé opleiding tot vakspecialist of als optimale voorbereiding op het Hoger Onderwijs. 

Infographic (PDF)

Informatiesheet (PDF)

OBM Midden Nederland is er voor:
OBM Midden Nederland
Vanuit ons kantoor in Nieuwegein staan wij met een team van 8 medewerkers voor u klaar. 
U heeft altijd een vaste accountmanager als contactpersoon. Wilt u weten wat OBM voor u kan betekenen, lees dan verder bij wat doet OBM voor werkgevers.
 
Maak kennis met de accountmanagers van OBM Midden Nederland:
Agnes Henstra
  • e: henstra@obm-middennederland.nl
  • t: 06 513 585 26
Herman de Boer
  • e: deboer@obm-middennederland.nl
  • t: 06 513 113 22
Kim Bakker
  • e: bakker@obm-middennederland.nl
  • t: 06 139 599 47
Patricia van Eck
  • e: vaneck@obm-middennederland.nl
  • t: 06 233 335 69

Onze samenwerkingspartners
Voor de uitvoering van onze opleidingen werken wij samen met ROC’s uit onze regio. Dit zijn OC&W erkende opleiders.
 
Onze opleidingslocaties zijn:
• MBO College Hilversum
• Tech College Nieuwegein

Wilt u ook een leerling opleiden? 

Nieuws

Blijf op de hoogte

OBM Midden Nederland

14% toename aantal BBL-studenten

Dit studiejaar kent het mbo meer dan 120.000 bbl-studenten. Dat is bijna 14% meer dan vorig jaar. De groeiende krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat steeds meer mbo-studenten kiezen voor een opleiding via de bbl-route. Uit cijfers van DUO blijkt dat het aantal bbl-studenten dit schooljaar is toegenomen tot ruim 120.000. Vorig schooljaar (2017-2018) ging het om ongeveer 108.000 studenten. De ontwikkeling van het aantal leerbanen hangt nauw samen met de economische conjunctuur. Op het dieptepunt van de crisis was het aantal leerbanen gedaald tot onder de 100.000. Voor de crisis (2009) waren er overigens meer dan 165.000 bbl-studenten. De groei van het aantal leerbanen doet zich vooral voor in de zorg en de techniek. Zorg en welzijn kent dit studiejaar zo’n 34.500 bbl-studenten. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van 27%. In de sector Techniek volgen ook zo’n 34.500 studenten een bbl-opleiding. Dat is 13% meer dan vorig jaar. Volgens Hannie Vlug van SBB heeft de combinatie van werken en leren voor beide partijen voordelen: Hij of zij kan zo, verzekerd van een inkomen, een mbo-diploma halen. Voor werkgevers is een bbl-student met de juiste begeleiding al snel een waardevolle kracht. Het overgrote deel van de bbl-studenten blijft na diplomering zelfs bij het leerbedrijf in dienst.’

OBM Midden Nederland

Met deze MBO opleidingen verdien je het meest

Mbo'ers staan na hun diploma voor een belangrijke keuze: werken, of doorleren? Voor sommige opleidingen loont het om nog even in de schoolbanken te blijven. Vooral ICT'ers doen er goed aan een hbo-studie te gaan doen. Er is een groot tekort aan ICT'ers op hbo-niveau, terwijl mbo-afgestudeerden ICT-support en ICT-beheer juist moeite hebben met het vinden van een baan, blijkt uit de Keuzegids MBO 2019. In die gids zet het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) op een rijtje welke onderwijsinstellingen goed scoren en waar het beter kan. Ook is te lezen wat de kansen zijn op de arbeidsmarkt van afgestudeerde mbo'ers. De verschillen zijn groot. Jongens en meiden met en achtergrond in de techniek horen tot de best betaalde mbo'ers, maar ook in de zorg valt goed te verdienen. En dat blijft de komende jaren ook nog wel even zo, meldt de Keuzegids. Lees meer

Meer informatie over deze vestiging