OBM Oost

Informatiebijeenkomst Metaalunie over samenwerken met de Penitentiaire Inrichting

U wordt wellicht dagelijks geconfronteerd met het flink oplopende tekort aan arbeidskrachten voor uw bedrijf en onze sector. Een groot aantal ondernemers kijkt al voortdurend naar het instromen van nieuwe doelgroepen. Een mogelijk interessante doelgroep die we vaak niet op het netvlies hebben zijn (ex-)gedetineerden. Zowel tijdens als na detentie kunnen zij aan de slag voor of bij uw bedrijf.

Wist u dat tijdens de detentie gedetineerden werken aan klantopdrachten in de goed geoutilleerde werkplaats van de Penitentiaire Inrichting (PI) en dat zij in een aantal gevallen in de laatste fase van hun detentie uw personeelstekort kunnen verminderen door in uw bedrijf aan de slag te gaan?

Binnen de PI kunnen gedetineerden worden opgeleid voor een beroep, zodat zij in de laatste fase en/of na hun detentie aan de slag kunnen als gekwalificeerd werknemer. Zelfs MBO niveau 2 opleidingen in de metaalsector behoren tot de mogelijkheden!

Om u te informeren over de mogelijkheden organiseert Koninklijke Metaalunie district Oost op 29 februari 2024 een informatiebijeenkomst in samenwerking met het Ministerie van Justitie/ Penitentiaire Inrichtingen Overijssel, locatie Zwolle, het werkgeversservicepunt regio Zwolle/TIEM, Overijssels Vakmanschap en OBM Oost.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op het werken met (ex-) gedetineerden in je bedrijf; wat zijn de mogelijkheden, waar loop je tegen aan en wat is er nodig om dit goed te begeleiden? Welke scholingsmogelijkheden zijn er en hoe kun je deze financieren?

De bijeenkomst is daarnaast bedoeld om te laten zien wat het arbeidsbedrijf van de PI biedt als het gaat om werken en leren. Ook is het een mooie gelegenheid om (nieuwe) contacten te leggen. U krijgt een goed beeld van wat de PI uw bedrijf kan bieden en u kunt zien hoe de werkzalen eruitzien in de PI Zwolle.

Programma

14.30 uur              Ontvangst

14.45 uur              Welkom en inleiding namens organiserende partners door wethouder Guldemond

15.00 uur               Abdi van gedetineerde naar zelfstandig ondernemer’

Abdi Ali (38) zat jarenlang in de gevangenis. Als kind ontvluchtte hij de oorlog in Somalië. Geweld gebruiken was voor hem een ‘way of life’. Maar tijdens zijn tweede detentie ging de knop definitief om.

15.30 uur              Ex-gedetineerden, ijzersterk aan het werk

Albert Jan Hoeksema is eigenaar van het bedrijf IJzersterk. Al vanaf 1987 speelt deze doelgroep een grote rol in zijn loopbaan. Vanuit IJzersterk heeft hij veel ex-gedetineerden in dienst en zal hij u meenemen in zijn ervaringen met deze bijzondere doelgroep. Deniz Istekil is ‘ervaringsdeskundige’ in dienst bij IJzersterk en vertelt daarover.

15.45 uur              Rondleiding PI

17.15 uur              Informatiesessies in  meerdere groepen

18.00 uur             Samenvatting, vervolg, acties en afronding – Carien Dekker

18:15 uur              Dinerbuffet

19.00 uur             Einde bijeenkomst

Datum, tijdstip en locatie

29 februari 2024
14.30 – 19.00 uur
Locatie Kynologenclub Zwolle (naast PI Zwolle) Huub van Doornestraat 17, 8013 NR Zwolle

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Koninklijke Metaalunie of door hier te klikken. Deelname is kosteloos.

Let op: Telefoons, tablets e.d. zijn niet toegestaan in de PI Zwolle, houdt u er rekening mee dat u metaalvrij door de detectiepoort kan. U dient uw geldig ID-bewijs of rijbewijs bij u te hebben.  Graag het documentnummer van uw ID-bewijs doorgeven bij aanmelding.

Gepubliceerd op 23 januari 2024