Daan de Kraker op de Skills Heroes 2024

Daan de Kraker oefent voor de Skills Heroes 2024.

Roan Selles bereidt zich voor op de Skills Heroes 2024.

OBM Oost

Een prachtig resultaat: 5e en 1e plek voor OBM studenten op Skills Heroes 2024! 

Op donderdag 21 en vrijdag 22 maart vonden dé Skills Heroes 2024 plaats! Tijdens dit evenement concurreren verschillende Nederlandse MBO-studenten om de felbegeerde titel ‘Skill Hero 2024’. Dit jaar namen OBM-studenten Daan de Kraker en Roan Selles deel aan de wedstrijd, waarbij Roan streed in de categorie TIG lassen en Daan in de categorie Lasser MAG/MBE. En met succes: Roan behaalde de 5e plaats en Daan werd Nederlands Kampioen! 

De Skills Heroes zijn opgezet om studenten de kans te geven om te laten zien hoe zij excelleren in hun vakgebied. Tijdens verschillende oefeningen en wedstrijden worden hun vaardigheden op de proef gesteld. Na enige aarzeling besloot OBM-student Roan toch mee te doen: ‘’Onze docent vertelde over Skills Heroes; ik was meteen enthousiast. Maar ik twijfelde omdat ik niet zeker wist of ik geschikt was voor deelname. Toen een docent mij vroeg om mee te doen, was ik overtuigd. Uiteindelijk ben ik naar mijn docent gestapt en heeft hij mij aangemeld’’. Voor OBM-student Daan was het een ander verhaal: hij deed voor de derde keer mee. Daan: ‘’drie jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de Skills Heroes. Het leek me geweldig! Ik wilde dolgraag Nederlands Kampioen worden; dat was écht mijn drijfveer. Het eerste jaar eindigde is als 7e, het tweede jaar als 2e en nu ben ik eindelijk Nederlands Kampioen! 

Tijdens de Skills Heroes hadden OBM-studenten Roan en Daan verschillende taken. Roan moest RVS en aluminium werkstukjes lassen, in totaal vijf stuks. Daan moest drie werkstukjes maken, en omdat hij in de finale zat, moest hij ook nog een extra opdracht doen: een huisje maken van verschillende materialen. Ze hebben zich allebei goed voorbereid: ‘’Daan en ik hebben samen veel geoefend. Hij deed voor de derde keer mee, waardoor hij al meer ervaring had. Ik heb veel van hem mogen leren, waar ik erg blij mee ben,’’ zei Roan.  

Voor zowel Roan als Daan waren de Skills Heroes echt geweldige ervaringen. Daan: ‘’vooral de uitdaging maakt dit evenement echt heel leuk. Je wordt beter in je vak en buiten de wedstrijden ontwikkel je jezelf ook door. Je leert namelijk heel veel en je hebt gesprekken met docenten of experts uit het vakgebied’’. ‘’Daar ben ik het helemaal mee eens’’, zegt Roan. ‘’Vooral de uitdaging maakt het zo ontzettend leuk en de gezelligheid maakt het alleen maar beter!’’ Ook de begeleiding die Roan en Daan ontvingen, was heel fijn. ‘’Alle docenten staan klaar om je te helpen, wat je ook nodig hebt. Meneer Schippers heeft mij voorbeeld uitstekend begeleid tijdens verschillende processen. Dit is enorm waardevol; ze zijn echt de mensen op wie je kunt vertrouwen,’’ aldus Roan.  

Skills Heroes is dé plek voor studenten om hun expertises te laten zien in het vak. Bent u benieuwd naar hoe OBM Oost studenten effectief begeleidt om hun expertise te tonen in hun vakgebied? Of zoekt u meer inzicht in het begeleiden van jongeren, of overweegt u misschien om uw bedrijf aan te beiden als leerwerkplek voor jongeren? Ontdek alles op obmoost.nl voor meer informatie! 

Gepubliceerd op 8 april 2024