OBM Oost

Bij OBM Oost slaagt (bijna) elke leerling!

Onlangs kwam het OOM een audit afnemen bij OBM Oost voor de regio Zwolle en Emmeloord. We ontvingen een uitslag waar we trots op zijn!

OOM zegt: ‘’Zowel de toonaangevende opleidingsrendementen als de actieve en positieve bereidheid tot meedenken in samenwerking (met metaalbedrijven, ROC’s als met OOM en KMU) spreken tot de verbeelding. OBM Oost blijkt steeds meer als voorbeeld en inspiratiebron voor collega BVM’s (BedrijfsVakschoolMetaal) te profileren.’’ 

Toonaangevende opleidingsrendementen
Tijdens de audit wordt met name ingezoomd op de instroomvolumes en ook op de slagingspercentages. Een voorwaarde is dat voldaan moet worden aan een slagingspercentage van 75% of hoger.  Dat percentage wordt binnen OBM Oost ruimschoots behaald. We kunnen samen met de aangesloten leerbedrijven trots zijn op een slagingspercentage dat gemiddeld boven de 90% ligt.  OBM Oost kan dit perecentage realiseren doordat we onze studenten goed kennen en begeleiden. Daarnaast hebben we een goede relatie met het ROC en met het leerbedrijf. Elke student krijgt een intake waarbij gebruik wordt gemaakt van een assessmenttool, zodat we bewust en gericht de student bij het juiste leerbedrijf voor kunnen stellen. 

 

Oud OBM Oost studenten blijven werken in de techniek
Naast dit mooie slagingspercentage wordt tevens geconstateerd dat 95% van de “oud” OBM studenten nog in de technieksector werkzaam is. De collectieve werkwijze van OBM Oost loont, zo laat de uitslag van de OOM audit zien. Die collectieve werkwijze houdt in dat OBM Oost de schakel is tussen de school, student en het leerwerkbedrijf.

 Soms zit een student niet op zijn plek bij een leerwerkbedrijf. Ontwikkeling kan tijd vergen en in een aantal gevallen zien we dat plaatsing bij een andere werkgever wel leidt tot een diploma en behoud voor de sector. Belangrijk om zo de instroom en doorstroom op peil te houden.

Klik hier voor meer informatie over al onze metaalopleidingen. 

Gepubliceerd op 13 januari 2022