Voor werkgevers
Herkent u dit?

 • Het lukt u niet om aan goede mensen te komen
 • U overweegt zaken te doen met een uitzendbureau
 • De leerling die u heeft aangenomen voldoet niet
 • De begeleiding van de leerling kost u teveel tijd
 • Het contact met de school van de leerling verloopt moeizaam
 • U bent ontevreden over wat uw leerling leert op school

Dan bent u niet de enige
OpleidingsBedrijf Metaal kan u helpen

Meld uw leerwerkplek en investeer in de toekomst van uw bedrijf

Wij zorgen voor de leerling én de opleiding

Door leerlingen op te leiden investeert u in de toekomst van uw bedrijf. Hiervoor hoeft u alleen aan ons door te geven welke leerwerkplek u beschikbaar heeft. 
Wij gaan dan voor u op zoek naar een leerling en zorgen voor de uitvoering van de opleiding. Als werkgever betaalt u de opleidingskosten.
Als u bent aangesloten bij OOM of A+O dan kunt u subsidie aanvragen voor de opleidingskosten.


Wij geven veel voorlichting aan jongeren

Wij geven veel voorlichting aan jongeren op het voortgezet onderwijs. Zodat zij een goed beeld krijgen van het werk in de metaalsector.
De keuze die jongeren maken hangt immers sterk af van de beeldvorming. 
Wij geven jongeren en hun ouders een reëel beeld.  En we vertellen ze over het mooie werk, het vakmanschap en over de grote beroepskansen en ontwikkelmogelijkheden.


U krijgt de leerling voorgesteld die bij u past

Wij praten uitgebreid met de jongeren die geïnteresseerd zijn. We spreken ook hun ouders, de decaan en eventueel eerdere werkgevers. We brengen in kaart wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hun ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Ook nemen wij de tijd om ù te leren kennen. Omdat wij daarna weten wat u zoekt, krijgt u door ons alleen die leerling voorgesteld die bij uw bedrijf past. Wij zijn daarbij open en eerlijk over de mogelijkheden van een leerling. Onze uitgebreide selectie voorkomt teleurstellingen voor u en voor de leerling.


U bespaart tijd en geld op de begeleiding van uw leerling 

Voor de uitvoering van de opleiding werken wij intensief samen met een ROC bij u in de buurt. Afhankelijk van de opleiding gaat uw leerling 1 of 2 dagen per week naar school. Gaat uw leerling 2 dagen per week naar school, dan krijgt hij of zij zowel theorie- als praktijkvakken op school. Wij zorgen ervoor dat uw leerling met alle apparaten en machines leert werken die bij het vak horen. En omdat uw leerling 2 dagen per week op school is, is uw praktijkopleider minder tijd kwijt aan de begeleiding.
Wat uw leerling op school leert, kan hij of zij meteen toepassen in de praktijk.


Uw leerling wordt uitgebreid begeleid door OBM

U heeft bij ons een vaste accountmanager bij wie u terecht kunt met al uw vragen over uw leerling. Meerdere keren per jaar wordt de ontwikkeling van uw leerling besproken. Dit is een gesprek tussen uw praktijkopleider, de leerling, uw accountmanager van OBM of een docent van school. De voortgang van uw leerling wordt vastgelegd. En er worden afspraken gemaakt over de toekomst.


U maakt optimaal gebruik van de beschikbare subsidies

Is uw bedrijf aangesloten bij OOM? En gaat uw leerling 2 dagen per week naar school? Dan kunt u gebruik maken van de scholingspoolbijdrage. Deze subsidie is €1500,- per jaar hoger dan de bijdrage die u ontvangt als uw leerling 1 dag per week naar school gaat. Bent u aangesloten bij A&O Metalektro dan ontvangt u ook subsidie voor uw leerling. U krijgt van ons uitgebreide informatie over de subsidies waar u recht op heeft.


U oefent invloed uit op de inhoud van het onderwijs

Inmiddels zijn ruim 300 metaalbedrijven bij OBM aangesloten. Wij zijn voortdurend in gesprek met deze bedrijven. Zo weten wij wat er speelt en waar behoefte aan is. Op basis hiervan maken wij plannen voor het metaalonderwijs van de toekomst. Wij werken nauw samen met de Metaalunie, OOM en A+O Metalektro. Samen met de 300 bedrijven die wij vertegenwoordigen, zijn wij een serieuze gesprekspartner voor de overheid en oefenen wij invloed uit op het toekomstig onderwijsbeleid.


U ontwikkelt uw medewerkers; OBM is er voor al uw opleidingsvragen

Het is van belang dat al uw medewerkers zich blijven ontwikkelen. Zo speelt u in op de ontwikkelingen in de markt, benut u optimaal de mogelijkheden van uw medewerkers en voelen medewerkers zich aan uw bedrijf verbonden. Bekijk voor de mogelijkheden ons cursusaanbod of neem contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor al uw opleidingsvragen.


 Wilt u ook:

 • Leerlingen voorgesteld  krijgen die bij uw bedrijf passen?
 • Tijd en geld besparen op de begeleiding van uw leerlingen?
 • Altijd een vast contactpersoon?
 • Optimaal gebruik maken van de beschikbare subsidies?
 • Invloed uitoefenen op de inhoud van het onderwijs?
 • Uw medewerkers ontwikkelen?
Word mede eigenaar van het OBM

Ook ù kunt zich aansluiten bij het OBM. Door aandeelhouder of lid te worden van OBM maakt u gebruik van de voordelen die OBM u biedt en oefent u rechtstreeks invloed uit op de kwaliteit en inhoud van het metaalonderwijs in Nederland. En door te investeren in de opleiding van leerlingen werkt u actief mee aan het behoud en het voorbestaan van de metaalbranche.

Ja, ik wil mij ook aansluiten bij  OpleidingsBedrijf Metaal