OBM Midden Nederland

Van leerling naar Praktijkopleider

Tijdens de opleiding Mechatronica niveau 2 en 3 heeft Kevin zichzelf goed leren kennen geeft hij aan. Inmiddels heeft hij een voorkeur voor elektrisch ten opzichte van mechanisch. ‘’Mijn docent Patrick van der Heyden heeft hierin een grote rol gespeeld, het was de beste docent die ik mij kon wensen. Iedereen mocht in z’n eigen tempo werken, eigen initiatief werd gewaardeerd.”

Leren van eigen schoolperiode

Kevin Nijholt (23) is na zijn opleiding bij Lutec blijven werken. Hij is erg gedreven en ervaart nu de hoe het is om zelf praktijkopleider 2 BBL mechatronica leerlingen te begeleiden: Ronald Visser (niv.3, laatste jaar) en Nick de Keijzer (niv.3 2e jaar). Natuurlijk doet hij dit op zijn eigen manier, maar hij valt hij nog wel eens terug op zijn eigen ervaring als leerling en wat hij destijds heeft geleerd. Toen Kevin 10 was knutselde hij al met lampjes. Met een vader in de hydrauliek als klankbord leert hij nog steeds veel op het gebied van elektrotechniek en software.

Jezelf blijven ontwikkelen

Lutec adviseert en levert apparatuur en installaties voor industriële ventilatie en afzuigsystemen. Het is een bedrijf waar je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Kevin runt inmiddels een eigen elektrotechniek afdeling waar hij 4 man aanstuurt. Ook voor de monteurs in de buitendienst doet hij een stuk werkvoorbereiding. Kevin is sinds enige tijd ook begonnen met panelenbouw. Van tekenen tot schakelkasten maken tot technisch ontwerp van softwarekasten tot het maken van stroomberekeningen.

Kevin wil graag bij Lutec verder groeien door producten te ontwikkelen, zoals schakelkasten. Maatwerk en Plug&play, minder standaard eigen producten. Hiernaast meer storingen op afstand verhelpen dmv remote access en een stuk financiele verantwoordelijkheid voor zijn projecten.

Leuk hoe iemand met veel enthousiasme en leergierigheid zichzelf heeft ontwikkeld van leerling tot leerlingbegeleider. En nu zelf voortgangsgesprekken over zijn eigen leerlingen heeft met OBM.

Gepubliceerd op 29 augustus 2019