* meest linker modelhuis is van Daan.

OBM Oost

OBM-studenten behalen de top 10 ‘beste lassers’ van Nederland! 

30, 31 maart en 1 april streden Harmen Wuestman en Daan de Kraker om de titel ‘beste lasser’ tijdens de Skills Heroes vakwedstrijden!  Een wedstrijd waar je van verpleegster tot aan lasser je kan kwalificeren voor de titel ‘beste vakman of vrouw’ van jouw vakgebied. De finale vond plaats bij ROC Midden Nederland in Nieuwegein. 

Via voorrondes en de kwalificatiewedstrijd wisten Daan en Harmen het te schoppen tot aan de finale. De finaleopdracht was ‘een modelhuis maken met schoorsteen’, die vanuit verschillende posities gelast moest worden. Dit moest gemaakt worden met de materialen aluminium en roestvrijstaal (RVS). Het huisje lijkt dan wel klein, maar woog in totaal zo’n 25 kilo. Daan is geëindigd op plaats zeven en Harmen werd tweede van Nederland!  

Als aanbieder van metaalopleidingen staan we te springen om enthousiaste mensen zoals Daan en Harmen, zij laten zien hoe mooi het beroep is en dat het zeker niet te onderschatten is.

’Ik wilde graag meedoen om kenbaar te maken dat lassen een mooi beroep is en te laten zien dat het niet zo makkelijk is dan dat het lijkt. In mijn ogen wordt dit beroep nog veel onderschat. Daarnaast staat het goed op mijn CV en kan ik zeggen dat ik in de top van Nederland sta!’’ – Daan de Kraker van Deltion Zwolle.  


‘’Ik vond het vooral mooi dat er natuurlijk een strijd onderling was maar dat het ook gewoon heel gezellig was met elkaar. Je leert toch samen ook weer nieuwe dingen.’’ – Harmen Wuestman van Technicampus Deventer 

Wij hopen dat er nog veel meer jongeren interesse krijgen in de mooie, metaalberoepen. Harmen en Daan willen we in elk geval namens heel OBM-Oost feliciteren met dit ontzettend mooi behaalde resultaat. We hopen dat zij er in de toekomst nog veel profijt van zullen hebben!  

Skills Heroes vakwedstrijden zijn voor mbo-studenten uit alle hoeken, binnen circa 50 verschillende wedstrijden kunnen studenten laten zien waar ze goed in zijn. Denk aan kappers, horecamedewerkers, ict’ers, automonteurs en ga zo maar door. Naast dat dit een leerzame uitdaging is in hun vak, ontwikkelen ze hun talenten, worden ze enthousiast van hun vakgebied en inspireren ze hierdoor weer anderen! 

Gepubliceerd op 26 april 2022