OBM Oost

OBM start 2-daagse leerroute Mechatronica op locatie Zwolle

Blij en trots kunnen we als OBM Oost melden dat we per september 2022 in Zwolle gaan starten met de 2-daagse BBL Mechatronica opleiding op niveau 2 en niveau 3!

Mechatronica opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4 bieden we bij OBM Oost al heel wat jaren aan, met groot succes. Tot nu toe was de 2-daagse variant echter alleen nog maar beschikbaar op onze locatie in Deventer. Maar in samenwerking met het Deltion College gaan we deze vanaf september ook aanbieden op onze locatie in Zwolle.

Deze 2-daagse opleidingsvariant (ook wel de OBM leerroute genoemd) is een uniek concept waarbij BBL studenten niet alleen voor de theorie, maar ook voor praktijklessen naar school komen. Voordelen voor bedrijven zijn dat studenten alle benodigde vaardigheden op school aangeleerd krijgen en zij daardoor sneller inzetbaar zijn in de praktijk. Het slagingspercentage gaat omhoog (ruim 90%!) en er is een lager risico op uitval. Geen wonder dus dat de vraag naar deze leerroute ook voor de Mechatronica al een aantal jaren te horen is vanuit de sector. De extra subsidiebijdragen voor deze leerroute vanuit OOM en A+O onderstrepen de waarde die ook de opleidings-en ontwikkelfondsen hechten aan de 2-daagse leerroute.

Ook voor de student biedt de 2-daagse scholingsroute voordelen: de stap van het voltijd leren op het  VO naar leren en werken op het MBO wordt verkleind. Er is betere en uitgebreide persoonlijke begeleiding en school wordt uitdagender door het toevoegen van de praktijkcomponent. Kortom, een interessante leerroute voor zowel toekomstig student als leerbedrijf.

De komende weken zullen we extra aandacht besteden aan de informatievoorziening rondom dit initiatief. Ben u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Marjon Leerentveld van OBM Oost, via 06 148 148 81 of [email protected].

Meer informatie? Klik hier.

Gepubliceerd op 25 januari 2022