OBM Oost

OBM Oost op open dagen!

Afgelopen maanden hebben we op verschillende open dagen van scholen, bedrijven en bij evenementen gestaan. We hebben weer veel mensen en bedrijven mogen zien, ontmoeten en spreken. Hieronder een paar voorbeelden waar we langs zijn geweest.

Sallandse techniek dagen

Tijdens de Sallandse Techniek Dagen kan iedereen op alle fronten kennismaken met technieken en technologieën bij deelnemende bedrijven. Deelnemende bedrijven stelde hun bedrijf open op vrijdag 7 oktober en zondag 9 oktober 2021.

Uiteraard waren was OBM Oost ook aanwezig. Onze stand stond bij Pan Oston en Van Merkesteijn Staalcoating in Raalte. Tijdens deze dagen hebben wij naast toekomstige studenten ook ouders en andere betrokkenen kunnen vertellen over de mooie beroepen in de metaalsector.

Zie hier de aftermovie: Terugblik Salland Techniekdagen 2021 – YouTube

 

MCM

MCM is al vele jaren aandeelhouder van OBM Oost. In 2020 is MCM verhuisd naar een nieuw pand maar door alle coronamaatregelen was er nog geen moment geweest om het bedrijf open te stellen.

Op 6 november kon MCM eindelijk een open dag organiseren voor alle geïnteresseerde. Mensen konden een kijkje nemen achter de nieuwe deuren van dit metaalbedrijf en van dichtbij zien hoe MCM metalen producten bewerken.

Uiteraard was OBM Oost ook aanwezig met een stand om toekomstige studenten te enthousiasmeren voor een opleiding in de maakindustrie.

 

Techniek Tastbaar

Techniek Tastbaar is ook een van de  evenementen waar kinderen kennis maken met techniek middels leuke doe-activiteiten. Denk aan het bouwen en beschilderen van vogelhuisjes, gamen met een VR-bril of lassen! Ook zet OBM Oost zich daar graag voor in om kinderen al jong te stimuleren om te kiezen voor een opleiding en baan in de techniek.

OBM Oost was de afgelopen periode te vinden op Techniek Tastbaar Steenwijk, Techniek Tastbaar Apeldoorn en Techniek Tastbaar Emmeloord.

We presenteerde dit jaar voor het eerst de ‘Dobot’ tijdens deze dagen. Een kleine robot die je met een game controller bedient. Degene die middels de ‘Dobot’ een pen, pepermuntjes of een zaklampje in de daarvoor bestemde bak wist neer te leggen, kreeg een prijs!

Naast deze leuke evenementen hebben wij ook op de open dag van het Deltion College, ROC Friese Poort Emmeloord en Technicampus in Deventer gestaan om meer te vertellen over het volgen van een opleiding via OBM Oost.

Gepubliceerd op 6 december 2021