Leerlingen bloeien op tijdens VMBO Techniek Oriëntatiedagen

Via praktische workshops maakten 450 tweedejaars vo-leerlingen, afkomstig van verschillende scholen uit de regio Foodvalley en Arnhem en omstreken, van 14 tot en met 16 november een dagdeel kennis met alle onderdelen van techniek bij ReVaBo in Oosterbeek.

Enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek
De leerlingen zaten niet stil. Zij maakten verschillende werkstukken, waaronder een stoeltje van metaal en het aansluiten van een schakelkastje. Het doel: jongeren kennis laten maken én enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek! Selma, docent van Het Streek College uit Ede: “De VMBO Techniek Oriëntatiedagen is een mooi initiatief. Het is een goede én vooral een leuke ervaring voor de jongeren. Sommige leerlingen passen hier beter dan op school. Ik zie ze hier echt opbloeien. Echt prachtig om te zien!”

Weer eens wat anders dan een lesdag op school
Leerlingen genoten ook zichtbaar van de workshops. Davey: “Ik vind het vandaag echt leuk hier. Het is weer eens wat anders dan een lesdag op school. Ik wil later iets met ICT of elektrotechniek doen. Het aansluiten van de 5-polige stekker vond ik erg interessant.”

Vervolg: extra techniekbeleving
Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: “Met de deelnemende STO-regio’s organiseren we een vervolg. Na afloop lieten de deelnemers die geïnteresseerd zijn in techniek hun naambadge achter. Voor deze jongeren organiseren we een extra techniekbeleving. Bijvoorbeeld in de vorm van een gastles of een bedrijfsbezoek. Op deze manier krijgen de leerlingen een complete beleving en maken zij kennis met het werkveld.”

Gepubliceerd op 23 november 2022