OBM Oost

Een prachtig resultaat: Sven is 6e geworden! 

Op 23 en 24 maart was het zover: dé strijd om de Skills Heroes barstte los. Sven Bredewolt (17) streed samen met andere Nederlandse MBO-studenten voor de titel van Skill hero 2023, in de categorie verspanen. En met groot succes: Sven werd 6e van Nederland! 

Tijdens de Skills Heroes krijgen studenten de kans om te excelleren in hun vak gedurende uitdagende vakwedstrijden. Ook Sven pakte deze kans: ‘’mijn docenten vonden mijn skills in frezen, draaien en snijden al zeer goed en raadden mij daarom aan om mee te doen aan Skills Heroes. Ik was meteen enthousiast en besloot mij aan te melden voor de editie van 2023!’’ 

En met succes: Sven werd in de categorie verspanen 6e van heel Nederland. Sven: ‘’ik ben heel tevreden met dit resultaat. Er was een hoge concurrentie, dus een 6e plek is dan alsnog heel goed’’. De opdrachten die Sven op het evenement moest doen, waren van te voren niet bekend. ‘’Uiteindelijk heb ik 1 product moeten frezen. Hiervoor kregen we een tekening en een STEP-file van wat we moesten frezen. Ook moesten we zachte klauwen gaan tekenen. Zachte klauwen zijn nodig voor het nadraaien van producten bij het verspanen. De zachte klauwen tekenen ging helaas wat minder, maar op het product frezen heb ik flink wat punten kunnen pakken’’.  

Ook de Skills Heroes zelf waren een hele toffe ervaring voor Sven: ‘’van het hele evenement heb ik heel veel geleerd, het was écht een gave ervaring. Daarnaast was het af en toe ook best vermoeiend, omdat het best lange dagen zijn. Ondanks dat raad ik het zeker aan om mee te doen als je de kans krijgt!’’ 

Nu de Skills Heroes zijn afgelopen, gaat Sven weer verder met zijn niveau 3 opleiding verspanen. Hierna gaat hij verder met een niveau 4 opleiding. Sven: ‘’op deze niveau 4 opleiding hoop ik mijn kennis nóg verder te vergroten zodat ik hier later in het werkveld veel aan heb’’.  

Lijkt het jou ook vet om later te gaan werken als verspaner? Ben je daarnaast precies en zorgvuldig, kun jij je goed concentreren én ben je geïnteresseerd in de techniek? Dan is de opleiding verspaner of verspaningstechnoloog wat voor jou! Meld je aan en wie weet sta jij op een volgende editie van de Skills Heroes!  

Gepubliceerd op 11 april 2023