EVC Onderwijsroute

Een cursus op maat?
Wij adviseren u graag

Recht op subsidie?
Wij zoeken het voor uw werkgever uit

Cursus EVC Onderwijsroute

Iedereen doet op informele wijze kennis en kunde op. Vaak zelfs nog veel meer dan je beseft. Want op werk én in je privé ben je constant bezig met jezelf ontwikkelen en doe je vaardigheden, ervaring en kennis op. Vaak is deze kennis en kunde niet geformaliseerd, het ligt niet vast in diploma’s of certificaten. Soms zou je dat wel willen, bijvoorbeeld om te voldoen aan certificeringseisen of diplomaeisen, of juist om persoonlijke ontwikkeling in het kader van loopbaanstappen inzichtelijk te maken.

Om deze kennis en kunde te formaliseren kan een EVC traject worden ingezet. EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties en is een procedure waarin de kandidaat kan aantonen hoeveel kennis en kunde hij/zij bezit  van een bepaald kwalificatiedossier. Bij de onderwijsroute kan verzilvering van het behaalde ervaringscertificaat worden aangevraagd voor een diploma. Hiervoor moeten alle werkprocessen bewezen zijn en de Centraal Examens voor de generieke vakken moeten zijn afgerond. Soms is het nodig dat hiervoor aanvullende scholing moet worden ingezet. Op deze manier kan via een versnelde route, op basis van al opgedane kennis en ervaring een erkend MBO diploma behaald worden.

Deze cursus wordt u aangeboden door: OBM Oost.

Voor wie is de cursus geschikt?

Het EVC Traject onderwijsroute is bedoeld voor hen die kennis en kunde willen laten toetsen met als doelstelling het halen van een diploma.

Wat leert u tijdens de cursus?
  • Kandidaat kan in een digitaal portfolio per werkproces de bewijzen uploaden
  • Kandidaat krijgt een begeleider toegewezen waar hij vragen aan kan stellen en die terugkoppeling kan geven op het portfolio
  • Kandidaat wordt uitgenodigd voor 3 begeleidingsgesprekken (a 1,5 uur)
  • Bij een compleet dossier volgt de beoordeling door de assessor.
  • Uitspraak op werkprocesniveau volgt, een ervaringscertificaat wordt uitgegeven per werkproces.
  • Eventueel aanvullende scholing wordt aangeboden.
Certificaat en certificering

Bij voldoende bewijs voor alle werkprocessen en de generieke vakken wordt het ervaringscertificaat verzilverd en een diploma uitgereikt.

Cursuslocatie en data

Een procedure kan op ieder gewenst moment starten en dient binnen 3 maanden afgerond te zijn.

Cursuslocatie Startdatum Duur Prijs Brochure
Zwolle
Open inschrijving
3 middagen + avonden
Prijs op aanvraag
Inschrijven

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Subsidie Aanvraag

Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

Wat zijn de subsidie- mogelijkheden?

Is uw bedrijf aangesloten bij opleidingsfonds OOM of A+O Metalektro? Dan kan uw werkgever vaak een vergoeding ontvangen. Wilt u weten welke subsidie dit is? Laat uw werkgever contact met ons opnemen. Wij zoeken het graag voor jullie uit.