3D printing voor de maakindustrie

Een cursus op maat?
Wij adviseren u graag

Recht op subsidie?
Wij zoeken het voor uw werkgever uit

Cursus 3D printing voor de maakindustrie

3D-printing, oftewel Additive Manufacturing (AM), is een opkomende technologie die ondanks zijn relatief grote bekendheid nog weinig door bedrijven geïmplementeerd is in het bedrijfsproces. Dit terwijl veel bedrijven gebaat kunnen zijn bij het gebruik van deze technologie. Lees hieronder meer over deze cursus.

Deze cursus wordt u aangeboden door: OBM RiVa.

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is (of werkzaam wil worden) in de maakindustrie, die zich bezig wil houden met productontwikkeling en hiervoor de mogelijkheden van 3D-printing wil onderzoeken. Engineeringskennis en 3D-tekenvaardigheden zijn noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan deze cursus.

Belangrijk! De deelnemer dient zelf te beschikken over een laptop/computer met CAD-software. Wanneer er geen interne CAD-software aanwezig is, kan er gekozen worden om gebruik te maken van gratis tijdelijke licenties van programma’s zoals Fusion360 of SOLIDWORKS.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De 3-daagse cursus is opgebouwd uit drie modules. De eerste module richt zich op het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden die 3D-printing biedt. De tweede en derde module richten zich op het implementeren en optimaliseren van 3D-printing. Dit alles gebeurt aan de hand van beeldende presentaties, samples, begeleidende documentatie, interactieve (groeps)opdrachten en uitdagende ontwerpcasussen.

Cursuslocatie Startdatum Duur Prijs
Ede
Open inschrijving
3 dagen
€ 1.500,-
Inschrijven

De genoemde kosten zijn exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en indien van toepassing een maaltijd.

Subsidie Aanvraag

Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

Wat zijn de subsidie- mogelijkheden?

Is uw bedrijf aangesloten bij opleidingsfonds OOM of A+O Metalektro? Dan kan uw werkgever vaak een vergoeding ontvangen. Wilt u weten welke subsidie dit is? Laat uw werkgever contact met ons opnemen. Wij zoeken het graag voor jullie uit.