OBM Oost

SANDERS Gears Castings Machining ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’

Sanders vierde vorig jaar zijn 175 jarig bestaan en op 13 mei j.l heeft de Commissaris van de Koning in Overijssel, de heer A. Heidema in aanwezigheid van de Burgemeester van de gemeente Hof van Twente, mevrouw  H. Nauta-van Moorsel, het predicaat  “Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier” officieel aan Sanders toegekend. Hierbij was ook een vertegenwoordiging van oud eigenaren en medewerkers aanwezig.

Directeur Olivier Stapper is trots op deze lange historie. Zo oud worden betekent niet dat we ons oud gedragen. Juist niet. Sanders is een bedrijf dat zich continu vernieuwt. Innovatie zit al 175 jaar in de genen van dit bedrijf. De laatste decennia draait het vooral om digitalisering van ontwerp en productie én om verantwoord omgaan met onze medewerkers en onze omgeving. Wij hebben deze slag als traditioneel industrieel bedrijf zeer succesvol kunnen maken.

Sanders is de Groenste Gieterij van Nederland en misschien wel van Europa. Na veel jaren eigen onderzoek gebruiken we in de gieterij bijna geen chemische middelen meer. Op dit moment testen we een nieuwe installatie om meer grondstoffen te gaan hergebruiken.

Wat bijna niemand weet is dat wij het grootste 3D print bedrijf in Nederland zijn als het gaat om volume en geprint gewicht. We beschikken over 2 grote 3D Printers die dagelijks gietvormen van honderden kilo’s voor onze eigen gieterij, maar ook voor andere gieterijen printen. We gaan van digitaal ontwerp direct naar digitale productie en slaan daarbij de onnauwkeurige en moeilijk planbare stap van modelmaken over.

We geloven in lokale productie vlak bij onze klant om snelle service te kunnen bieden. Klanten rekenen op onze hulp bij ontwikkeling van prototypes, namaken van oude vaak kapotte onderdelen en snelle productie van kleine series. Daarvoor gebruiken onze engineers moderne apparatuur zoals 3D Scanners en 3D ontwerpsoftware. Door digitale integratie van ontwerp en productie zijn we in staat zeer complexe producten zoals elk type tandwiel of machine- of pomponderdeel snel en flexibel te produceren.

De enkel- en kleinserieproductie vraagt veel van onze verkopers, engineers, en productiemedewerkers. Die moeten goed opgeleid zijn, zelf beslissingen kunnen nemen en altijd scherp zijn. Ik wil hierbij al deze collega’s bedanken voor hun inzet, ze mogen trots zijn op wat we dagelijks weten te bereiken. Medewerkers bepalen onze toekomst. We blijven daarom zoeken naar, en investeren in, enthousiaste vakmensen met nieuwe ideeën en innovatieve inzichten die de beste in hun vakgebied willen worden. Die hebben we nodig om de toekomst de juiste beslissingen te nemen. Over 25 jaar willen we ons predicaat natuurlijk verlengen.

Gepubliceerd op 19 mei 2022